ONS VERHAAL

Paul en Karine zijn de drijvende kracht achter “Sloveense wijnen”.

“We ontdekten Slovenië enkele jaren geleden. Het was liefde op het eerste gezicht. Slovenië is een prachtig land met een wondermooie natuur en is meer dan het ontdekken waard.

We houden van de hartelijkheid en de warmte van de Slovenen en de trots waarmee zij hun wijn maken.

Geduld zit in de Sloveense cultuur, ze doen niets overhaast. Ze wachten liever een aantal jaar om een betere wijn op de markt te brengen terwijl ze hun tradities respecteren.

ONZE LIEFDE VOOR SLOVENIE

EN SLOVEENSE WIJNEN

Ondanks de moeilijke omstandigheden in het verleden hielden generaties wijnmakers de wijngaarden in topconditie zodat de volgende generatie onmiddellijk met prachtig fruit aan de slag kon en dat bewonderen we. De wil om de wereld te tonen wat de Sloveense wijnmakers in hun mars hebben is sterk!

Overal in Slovenië is respect voor de natuur de leidraad. De meeste wijnmakers gebruiken geen of zo weinig mogelijk chemische middelen in de wijngaarden en werken vaak met gisten van eigen druif. Er is een minimale interventie in de kelder en het gebruik van sulfiet wordt beperkt tot het minimum. De wijnen worden vaak niet geklaard of getilterd. Dat vertaalt zich in de enorm pure smaken die typisch zijn voor de Sloveense wijnen.”

ONTDEK DE WIJNGEBIEDEN